Днес ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока

...
 Днес ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока
Коментари Харесай

Повече слънце с температури 12-17 градуса

 Днес ще доминира слънчево време с раздрана междинна и висока облачност. В утринните часове в низините и котловините видимостта ще бъде понижена. Югозападният вятър ще се усили, ще е сдържан, след обяд – краткотрайно мощен. Максималните температури ще са най-вече сред 12 и 17°, по-ниски тук-там в Северозападна България. Атмосферното налягане ще се увеличи и ще е малко над междинното за месеца.
Над Черноморието ще доминира слънчево време. Временни нараствания на облачността ще има над южните региони, без превалявания. Ще духа сдържан, след обяд и мощен южен вятър. Максимални температури от 12° в северните до 17° в южните региони. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е най-вече слънчево, с раздрана междинна и висока облачност, само че ще бъде много прохладно. Ще духа мощен, по високите и открити елементи – до плевел юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 9°, на 2000 метра – към 3°.

В началото на идната седмица към момента ще бъде много по-топло от нормалното. В понеделник облачността ще е раздрана, най-вече висока и междинна, по-значителна над Западна България. Вятърът ще отслабне. Във вторник над Дунавската низина ще доминира облачно и мъгливо време, на обособени места е допустимо и да преръми. Над останалата част от страната ще има раздрана облачност, най-вече висока. Вятърът ще бъде от изток, по-късно денем в източните региони - от изток-североизток и ще се усили. С него ще нахлува относително леден въздух и температурите ще стартират бързо да се намаляват. През нощта против сряда от югозапад ще завали дъжд, в планините над 1000 м - сняг. В сряда валежи от дъжд ще има в по-голямата част от страната, на повече места и повече като количество - в Западна България.
 standartnews.com
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР